הזמנת טיסה לאירופה
יותר ויותר ישראלים יוצאים לטייל או לנפוש ברחבי אירופה, ובכל שנה כמיליון ישראלים יוצאים לחו"ל, חלקם הגדול לאירופה. הזמנת טיסה לאירופה היא פעולה פשוטה וקלה, ובמאמר זה נרחיב מעט אודות תהליך ההזמנה – איך מזמינים, כמה זה עולה, לאן כדאי לטוס וכדו'.
איך מתבצעת הזמנת טיסה לאירופה
בשלב הראשון עליכם להחליט על יעד הטיסה. בחירת יעד אחד עשויה להיות מורכבת, ועל כן חברות רבות מאפשרות חיפוש טיסות למספר יעדים במקביל. את ההזמנה עצמה ניתן לעשות אצל סוכן טיסות, חברות התעופה, או דרך סוכנויות כרטיסים באינטרנט. הליך הזמנת טיסה לאירופה כולל גם בחירת סוג הטיסה (מחלקת עסקים, מחלקת תיירים וכדו'), בחירות מושבים במטוס (מעבר, חלון וכדו'), הוספת כבודה אופציונאלית, ביטוח למקרה של ביטול או מחלה, ועוד מספר שלבים נוספים. בסיום ההזמנה יישלח אליכם מייל המאשר את כרטיס הטיסה, ומציג את פרטי הכרטיס.
איך לבחור יעד מומלץ לטיול באירופה
אירופה היא יבשת מגוונת, הכוללת מגוון רחב מאד של מדינות. יש יעדים המציעים חופים פסטורליים ושקטים, יש יעדים הבולטים בתחום התיירות, יש יעדים רומנטיים במיוחד, ויש יעדים המציגים מסיבות בינלאומיות ופסטיבלים מיוחדים. בחירת היעד צריכה להתחיל בשאלה – מה אני מחפש? האם אני מחפש לטייל, לנפוש, לבקר במוזיאונים, לגלוש, לפגוש אוכלוסיות שונות, לחגוג וכו'. מזג האוויר צריך להיות אף הוא שיקול, במידה ואתם טסים בעונת החורף. שימו לב שיש מדינות עניות יותר, בהן מחירי הלינה והאטרקציות הינם נמוכים יותר ממדינות אחרות, וצריך לקחת בחשבון גם שיקול זה.
כמה עולה כרטיס טיסה לאירופה
הזמנת טיסה לאירופה אינה בעלת מחיר אחיד, והמחיר משתנה במידה רבה בהתאם למגוון גורמים כמו:
- מדינת היעד – ככל שהמדינה קרובה וזמינה יותר, כך מחירו של כרטיס הטיסה יהיה זול יותר.
- עונה – הזמנת טיסה לאירופה בקיץ עשויה לעלות כפול ואף יותר, מהזמנת טיסה מקבילה בעונת החורף או הסתיו.
- מועד ההזמנה – ככל שמזמינים את הכרטיס מוקדם יותר כך מחירו יהיה נמוך יותר. בעבר היה מקובל להזמין כרטיסים בדקה ה-90 מתוך מחשבה שכך המחיר יהיה נמוך יותר, אולם כיום המחירים רק הולכים ועולים ככל שמועד הטיסה קרוב יותר, ועל פי רוב רצוי להזמין את הכרטיסים כמה שיותר מוקדם.
- מחלקה – כמובן שטיסה במחלקת עסקים עולה יותר מטיסה במחלקת תיירים, או טיסת לואו קוסט.
- גמישות – יש כרטיסים המאפשרים גמישות מסוימת, כמו החלפת השמות הכתובים על הכרטיס, החלפת מועד הטיסה, אופציה לביטול הכרטיס וכדו'. כל גמישות גורמת לעלייה במחיר הכרטיס.
- ביטוח – לעיתים קרובות הכרטיסים כוללים ביטוח כבודה או ביטוח מחלה, כך שבמידה והכבודה שלכם הועברה ליעד אחר, או שלא יכולתם לטוס עקב מחלה, אתם מקבלים פיצוי מחברת הביטוח. ככל שהביטוח רחב יותר כך מחיר הכרטיס יהיה יקר יותר.
- כבודה – הוספת כבודה גורמת לעלייה במחיר הכרטיס.